يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Sunday, 28 April 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۸۹۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۲ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷

این خواننده ایرانی گفت: مشکل همه گونه های موسیقی از جمله موسیقی عزا برای ماه محرم این است که افرادی در رأس امور قرار گرفته اند که تحصیلات و تخصصی در این زمینه ندارند.

« اسفندیار قره باغی » در گفت و گو با خبرنگار موسیقی «دیباچه» درباره شیوه صحیح اجرای موسیقی محرم، اظهار کرد: موسیقی محرم در واقع همان موسیقی عزاست که مانند هرگونه موسیقی برای خودش سبک خاصی دارد.

وی ادامه داد: در هر سبک موسیقی صدای خاصی از خوانندگان نیاز است که باید براساس گونه انتخابی اجرا و تلفظ مخصوصی داشته باشد.

خواننده آهنگ «برف» با بیان اینکه الگوی ویژه و ماندگاری در زمینه اشعار محرم اجرا نشده است، گفت: تا کنون هیچ آهنگ حرفه ای در خصوص موسیقی محرم در بازار منتشر نشده به همین دلیل است که برخی از مداحان سعی کرده اند با کپی برداری از آثار خواننده های لس آنجلسی عرصه را پر کنند.

قره باغی افزود: برخی از مداحان آهنگ خواننده های لس آنجلسی را انتخاب می کنند و با تغییر بعضی از قسمت های شعر به گمان خودشان نوآوری انجام می دهند اما در واقع اینکار نه تنها خلاقیت نیست بلکه تقلب و کپی برداری است.

وی همچنین به عدم قاعده و قانون منسجم برای موسیقی و اشعار عزا اشاره کرد و گفت: آنچه از زمان های دور در دسته های عزاداری محرم دیده ایم به گونه ای بوده که از سازهای ضربی که ریتم خاصی دارند، استفاده می شود. افراد فعال در دسته ها در کنار استفاده از طبل های بزرگ، سنچ را همپای ریتم ضربتی بکار می گرفتند اما در حال حاضر مد شده که از ساکیسیفون و دستگاه های دیگر موسیقی پاپ هم برخی از مداحان استفاده می کنند.

** رادیو و تلویزیون خوب از بد را تشخیص نمی دهد

این خواننده پیشکسوت همچنین درباره دلایل عدم ورود بیشتر موسیقیدانان به عرصه موسیقی عزا برای ماه محرم، اظهار کرد: نهادها و تهیه کنندگان از آثار موسیقیدانان برای ماه محرم حمایت چندانی نمی کنند.

قره باغی افزود: دسته ها، تکیه ها و مساجد از آهنگ های خوانندگان و موسیقیدانان استفاده نمی کنند از سوی دیگر نهادهای خاص نیز هزینه ای برای ساخت موسیقی محرم در نظر نمی گیرند در نهایت موسیقیدانان مجبور می شوند که آهنگ ها را برای خودشان در خانه نگه دارند.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه افرادی که در رادیو و تلویزیون هم فعال هستند، توانایی تشخیص خوب از بد و عزا از خوشی را ندارند بنابراین با وجود این ندانم کاری ها کمتر شاهد تولید آثار مناسب برای عزاداری محرم هستیم.

گفت و گو از : نازنین میرزایی


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در گفتگو با دیباچه؛

فضای آموزش طنز در کشور بسیار ضعیف است

۱۱:۲۵  -  ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاپیتان تیم فوتبال خاتون بم در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی تیم، در نبود ملیکا محمدی برایمان تلخ شد | رقبا همه از تیم‌های با اصالت فوتبال بودند

۱۱:۵۷  -  ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با رئیس موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس

یکی از چشم انداز‌های میان مدت موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس، راه اندازی فرودگاه صحرای طبس است

۱۴:۳۲  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
به بهانه پخش سریال "نون خ"، دیباچه بررسی کرد

آیا احیای طنز‌های تلویزیونی، تضمینی بر بازگشت مخاطب به سمت صداوسیماست؟

۱۷:۲۰  -  ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
مسئول کمیته رتبه‌بندی مرشدان فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در گفتگو با دیباچه:

ورزش زورخانه ای باید به المپیک راه پیدا کند/ هزاران سال است ورزش باستانی از موسیقی و آوای حماسی بهره می‌برد

۱۷:۵۴  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
سرمربی تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران در گفت‌وگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

تیم ملی در گروه مرگ قرار دارد/ بازی با تیم‌های اروپایی محک خوبی است

۱۸:۱۷  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳